Dekorera dina väggar med high-tack adhesive tapet - även de ojämna väggarna

Filmolux blog 164 - wandbekledingDenna typ av väggbeklädnad passar perfekt i kontorsmiljö, men även på restauranger, sjukhus, mässväggar och museer. Denna tapet låter dig använda "svåra" väggar på ett smart sätt. Oavsett yta eller storlek på väggen säkerställer väggbeklädnader med high tack ett professionellt och originellt utseende. Nyfiken i vilka situationer du kan använda den här typen av tapeter och vad som är skillnaden mellan high-tack folie och high-tack-tapeter? Läs sedan vidare!

Dekorera alla väggar

Du vill åstadkomma något vackert på vissa väggar i en fastighet, men vid första anblicken lämpar sig inte ytan för det. Alla väggar är helt enkelt inte gipsade eller försedda med fina klinkers. Då kan du glömma tapetsering, skulle du kunna tro! En strukturerad vägg behöver dock inte vara ett hinder för att applicera vackra väggbeklädningar. 

Du har två alternativ: applicera en vanlig folie med ett starkt adhesiv eller välja en tapet med starkt adhesiv. Det är det som high- tack står för. Jag kommer presentera de två alternativen för dig.

 

Alternativ 1: Digitalprintad folie med starkt adhesiv

Har du en mycket ojämn yta som spraymålning eller beläggning? Då råder jag dig att gå på printad folie med starkt vidhäftande adhesiv. Du applicerar folien på väggen och du kan blåstorka folien in i väggens struktur. Detta går till ett visst djup, men visuellt smälter filmen in i substratets struktur. Den extra limbindningen garanterar en perfekt anslutning till underlaget. Ett supertätt och naturligt utseende är resultatet.

Kanske tänker du nu "då kan jag måla min vägg bättre?" Det är möjligt, men om du vill ge en vägg exakt det tryck eller utseende du har i åtanke är det mycket bättre med digitalt printande tapeter. I ett tidigare praktiskt exempel kan du se hur det fungerar genom att applicera wallcovering på en strukturerad vägg.

 

Alternativ 2: bakgrundsbild

Blåstorkning av tapeter är inte nödvändigt för ett tätt slutresultat. Du kan se detta i exemplet med Restaria Heino, där en kakelvägg är försedd med ett autentiskt foto printat på folie med high-tack. På grova jämna ytor som grov gips eller spånskiva är blåstorkning inte nödvändigtvis ett måste. Även om du också kan använda folie med stark vidhäftning på dessa ytor, kan du även välja en självhäftande tapet med stark vidhäftning. Tapet med stark vidhäftning har ett mer naturligt utseende medan folie kan se mer plastliknande ut. En annan fördel är att denna typ av tapeter är gjorda av en 100% PVC-fri fleece, vilket gör det till ett miljövänligt alternativ till PVC-vinylfilmer.

 

4 idéer vid användning av väggbeklädning med high-tack 

Nu när det är uppenbart att underlaget inte behöver vara ett hinder för att applicera vackra väggbeklädnader är nästa steg den kreativa processen. Det finns ju så många alternativ för väggbeklädnad att det inte är förvånande att du inte längre kan se skogen för alla träd. Nedan hittar du fem länkar till praktiska exempel där väggbeklädnader helt har förändrat inredningen.

  • Ett mötesrum med en industriell inredning
  • En bild på en rakkniv lyser upp det inre av detta mötesrum
  • Inredningen på ett café i Heino har omvandlats fullständigt av väggbeklädningar.
  • En utställningsmonter får ett annat utseende på nolltid tack vare väggbeklädnader.

Som du ser används väggbeklädnad för olika syften, och endast en liten justering leder till en stor effekt i rummet.

 

Välj

Ge en (vit) bar vägg en komplett make-over med folie eller väggbeklädnad med stark vidhäftning. Bestäm själv vilket foto, bild eller meddelande som kan ses på väggen och ge rummet det utseende du har i åtanke. Det finns otaliga alternativ, men resultatet garanteras en originell vägg med professionellt material. Har du blivit entusiastisk och nyfiken på mer inspiration? Ladda sedan ner broschyren nedan.