Fönsterdekorationer - Vilket material för vilket syfte?

Afbeelding1

När det gäller inredning med digitala tryckmedier, bör man inte glömma ett viktigt område: fönstren. Oavsett om det handlar om detaljhandel, restauranger, offentliga byggnader eller privata hem - fönsterdekorationer påverkar rummets atmosfär och effekt. Därför vill vi visa dig i den här bloggen, vilka möjligheter digitala medier erbjuder inom detta område.

Låt oss börja med en genomgång av de olika materialen. En åtskillnad görs mellan PVC- och PET-material och från dessa två plastbaserade material textilvarianter. Sen kan man dela upp materialen i två typer. De som har en plan, kontinuerlig yta och de som har små "hål".

Plana PVC-material för fönsterdekorationer

Afbeelding2

Om vi talar om material för fönsterdekorationer, så är PVC-materialen förmodligen de vanligaste. De är ofta den mest ekonomiska varianten och erbjuder samtidigt många fördelar vid användning:

  • Utskrivbar med alla trycktekniker
  • Lämplig för skärning av plotter
  • Lätt att applicera tack vare innovativa vidhäftande tekniker
  • Snabb, restfri borttagning

Ett exempel på denna typ av material i vårt sortiment är Easy Dot . Det finns i flera varianter, där opaciteten också varierar.

PVC-material är ofta bara lämpliga för inomhus- och kortvariga tillämpningar. Med undantag av Glass Deco . Detta material finns i olika färger och har en effekt liknande etsat glas. Glass Deco är lämplig för inomhus- och utomhusbruk och därför också för en längre användning.

Plana PET-material

En stor fördel som ett PET-material erbjuder är att det inte finns någon krympning här. Detta innebär att materialen alltid håller sina dimensioner exakt, så att de är mycket dimensionellt stabila. Exempel är:

Afbeelding3

Window-Grip - Detta är en så kallad självhäftande film, som inte har ett lim utan en silikonbeläggning och därigenom suger fast på fönsterrutan. Detta gör också materialet mycket lätt att ta bort och till och med återanvändbart många gånger.

FILMOprint natt + dag - Detta material har ett klart akryllim som har ett liknande utseende som silikonbeläggningen i Window-Grip. Dessutom har FILMOprint natt + dag utmärkta backlit-egenskaper och optimerar färgerna även i dagsljus.

En speciell produkt i kategorin PET-material för fönsterdekorationer är vårt Gudy Window. Detta är inte ett tryckmaterial i sig, utan ett dubbelsidigt adhesiv som är laminerat på ett tryckt prinmedia. Kombinationen av de två produkterna appliceras sedan på fönsterrutan.

Perforerade PVC-material

Afbeelding4

Dessa så kallade perforerade filmer används alltid när en viss genomsikt fortfarande måste ges, till exempel vid POS. När du står precis framför fönsterrutan utrustad med folien kan du se vad som finns bakom den. Ju längre du rör dig bort från fönstret, desto mer print “kommer fram”. Typiska tillämpningar för dessa produkter inkluderar till exempel på bussar och tåg.

Trots att det är perforerat erbjuder One Vision fortfarande cirka 67% printyta och kan tas bort snabbt och enkelt efter kampanjens slut.

Textil

Afbeelding5

Nytt på marknaden för fönsterdekorationer är självhäftande textilier. På grund av deras egenskaper är dessa mycket väl lämpade för inredning eftersom de skapar en mycket varm atmosfär. Dessutom har textilier ofta också en viss genomsikt, vilket således också möjliggör en fin övergång från mörkt till ljus. Helt nytt i det här området från oss är SQUID. Denna produkt erbjuder också följande funktioner:

  • Solskydd
  • Antibakteriella egenskaper
  • Värme- och fuktresistent

Behöver du råd om användandet av våra olika medier för fönsterdekorationer eller vill beställa samples så hör gärna av dig till oss!