Hållbarhetstänk

Think Green

Alltid ett steg före

Vad kan vi som ett internationellt företag bidra med för att öka hållbarheten på det vi gör? Det är en fråga som vi ställt oss under en lång tid och fortsätter att ställa. Vi har en stark ambition att utvecklas genom att ständigt optimera produktionen och affärsprocesser, som aktivt bidrar till att skydda vår miljö. Varje steg i denna riktning, hur liten den än är i början, bidrar till att bevara vår planet för kommande generationer.

Think Green! - Upptäck våra gröna PVC-fria lösningar

Leaf_001Vi är övertygande om att kvalitet och miljövänlighet går att förena. Denna idé har tagit med oss på en resa att hitta renare lösningar som är respektful för vår planet. Och vi vet, det är en riktigt stor utmaning när det kommer till självhäftande vinyler.

Vi expanderar vårt sortiment av PVC-fria produkter

Efter PE (polyeten) och PP (polypropylen) är PVC (polyvinylklorid) den tredje mest använda polymeren till plast. PVC är uppdelat i hård och mjuk PVC. PVC har många fördelar gentemot andra material och är lätt att arbeta med. Många användare föredrar PVC-filmer eftersom de är mjukare och mer elastiska och därför lättare att bearbeta. Icke desto mindre har NESCHEN utvecklat alternativ till PVC med bas av PP till praktiskt taget varje applikation.

På så sätt kan kunderna välja en lämplig produkt beroende på varje enskilt projekt. PP erkänns som ett miljövänligare alternativ eftersom det är ett enkelt syntetiskt material och även en "biprodukt" av oljeindustrin. Denna “biprodukt/resurs” används till fördel till skyddande laminat eller till monterinngsfilmer/adhesiv. PP-filmer är dock lite mer svåra att arbeta med eftersom de är något mindre flexibla. Att skära igenom materialet kräver också lite mer kraft än att skära igenom ett PVC-alternativ.

❎ = Available on request

FILMOeco_Kavalan_Butterfly Weldable_web200

FILMOeco Kavalan
Blockout banner "Butterfly"

FILMOeco_Kavalan_Moonlight_200_web200

FILMOeco Kavalan
Backlit banner "Moonlight"