We take care of the environment

We take care of the environmentPå FILMOLUX tror vi att vi alla kan göra lite mer för att bidra till en renare planet. Vi är medvetna om vårt ansvar för att upprätthålla en livskraftig miljö för kommande generationer. Vi är övertygade om att kvalitet och miljövänlighet går hand i hand och att arbeta med återvunnet material är framtiden för print. 

Denna övertygelse har lett till ett ständigt sökande efter renare lösningar som respekterar vår planet. Du hittar detta engagemang i vårt sortiment. Ett steg i denna riktning är utvidgningen av sortimentet av PVC-fria material. Några exempel på dessa ansträngningar är GREEN WALL-sortimentet av PVC-fria tapeter och våra PVC-fria bokskyddsfilmer. 

Andra produkter som innehåller PVC är optimerade för miljön på andra sätt. Ta Filmolux 609, allroundfolien för bokskydd där den nya limformulan är nu fri från alkylfenoletoxylater (APEO) och dessutom har en ännu bättre vidhäftning. 

Innovativa miljövänliga produkter 

Det mest progressiva exemplet från vår portfölj är FILMOtex Capotoile, ett tyg 100% tillverkat av återvunna PET-flaskor. Maurice Baudoin, VD för Baudoin Sérigraphie, och en kund hos FILMOLUX är mycket nöjd med FILMOtex Capotoile. 

"Capotoile uppfyller alla mina förväntningar: den är 100% återvinningsbar, 100% tillverkad i Frankrike och ECOCERT-certifierad." 

ECOCERT är ett inspektions- och certifieringsorgan för hållbar utveckling, etablerat i Frankrike. 

Maurice Baudoin delar sina erfarenheter: "Det faktum att materialet är tillverkat av återvunna PET-flaskor påverkar inte produktens kvalitet." 

"Ytbehandlingen är av mycket god kvalitet, särskilt anti-curlingegenskaperna," säger Baudoin och tillägger, "Och bäst av allt; det kan återvinnas igen i slutet av kampanjen." 

I vår satsning på en mer miljövänlig portfölj har vi också stött på några utmaningar. Ett stort antal självhäftande produkter kräver en release-liner, som kvarstår på produkten tills den faktiskt används. Idag kan vi med stolthet säga att vi har kommit till en punkt där mer än 90% av våra produkter har ett pappersmaterial i linern från leverantörer med verifierad FSC-, PEF- eller SFI-certifiering. 

Vi är övertygade om att vi inom en snar framtid kommer att hitta ännu fler sätt att bidra till en bättre miljö. Förutom att uppmärksamma miljövänliga material innebär detta också att vi tittar närmare på produktionsprocesser och leveranskedjor. På FILMOLUX kommer vi aldrig att stoppa våra ansträngningar för att hitta lösningar som respekterar vår planet. 

Varför kanske du undrar? Because we care!

we_take_care_of_the_environment_web